Navn: Magnus Stonor Lyngsø

Muffi ses yderst til venstre

Kendt som: Muffi
Alder: 21 år.
Hold i 2017: Senior NL
Antal år du har spillet: 8 år
Position: Right Tackle
Yndlings NFL hold: 2015 world champions – Denver Broncos
Beskæftigelse: Sælger

Efter du havde spillet dine junior år i Randers, valgte du at fortsætte i AaB 89ers, Hvad skyldtes dette?

Det var egentlig en blanding af de interne problemer som der var i klubben og så jagten på nye og større udfordringer. I offseason til min sidste U19 sæson oplevede klubben nogle meget store ændringer i trænerstaben i Randers, som desværre gjorde at mange holdkammerater skiftede til andre klubber. Vi var nogle, som forsøgte at redde U19 holdet og forsøgte at holde det kørende, men uden spillere og trænere er det en meget svær opgave.  Det resulterede i at vi U19 spillere, som var tilbage spillede senior et år tidligere end vi burde. Udover dette var vi flere der følte at der ikke længere var samme seriøsitets niveau i klubben, som der tidligere havde været og derfor valgte min holdkammerat Andreas så at tage en prøvetræning i AaB 89ers og efter hans anbefalinger valgte jeg at følge trop.

 

Det er ikke nogen hemmelighed at jer Randers drenge ofte må høre på jokes om Randers stereotypen – Hvilken Randers punchline er den bedste en holdkammerat har kunnet præstere?

Haha, jeg ved ikke om jeg ligefrem kan finde frem til den bedste, men det vi selvfølgelig hører allermest af, er de forskellige kommentarer omkring Nike Shox sko, Scootere, Mokaï osv. det er et eller andet sted skruen uden ende, uden nogensinde at have ejet hverken et par Shox eller en scooter. Men efter alt den omtale Randers har fået de på de sociale medier de sidste år, så var vi jo godt klar over det. Men der falder ofte nogle gode jokes og det giver en god stemning i de forskellige situationer vi står i, uanset om det er til træning, i omklædningsrummet eller efter en kamp.

 

Du har nu spillet to sæsoner som Right tackle i 89ers, hvordan vil du beskrive dine to første år i klubben?

Fantastiske og med en rivende udvikling. De første to sæsoner hos 89ers har været de bedste sæsoner i den tid jeg har spillet fodbold. Særligt den senest afsluttede sæson, på baggrund af vores rigtig flotte holdpræsentation, med at nå dertil hvor vi gjorde, men samtidig også mit individuelle spil og min debut på det danske landshold.

 

I sommerpausen i 2016 deltog du i landsholds campen og blev udtaget til truppen der drog til Polen og vandt træningskampen – beskriv den oplevelse.

Jamen først og fremmest så havde jeg egentlig ikke hverken troet eller tænkt, at jeg skulle ind over landsholdet, for i årene med ungdomsfodbold fik jeg mig aldrig taget mig sammen til at komme afsted til try-outs, så jeg tænkte faktisk at det løb kørt. Så da snakken i klubben faldt på try-outs til A Landsholdet, var det egentlig, som udgangspunkt ikke noget jeg tænkte mere over, men efter meget overtalelse fra flere holdkammerater, valgte jeg at tage af sted og var så heldig at komme med videre til trænings camp og derfra udtaget til en del af de 45 som skulle til Polen.

Det var uden tvivl en kæmpe stor oplevelse fra campen med 3-4 træningspas om dagen, med 80-90 af Danmarks bedste fodboldspillere, til Polen med de 44 andre, der vil det allermest i Danmark, det var stort, for uanset om det hedder en træningskamp eller om det hedder Europa mesterskab, så vil det altid være en kæmpe oplevelse at træne og spille i udelukkende røde og hvide farver, hvor der står Danmark på. Og så giver det et kæmpe selvtillids-boost at vide at man er med på det højeste niveau i Danmark og bliver set, som en del af samme.

 

Hvordan forbereder du dig til en kamp?

Jamen min kampforberedelse foregår egentlig, som den altid har gjort, jeg sørger selvfølgelig for at få noget mad og en masse væske i løbet af morgenen og formiddagen, så depoterne er fyldte. Og nærmest ligeså snart vi rammer omklædningsrummet, så tager jeg egentlig høretelefoner på og lukker mig ind i mig selv, for at komme til det helt rigtige fokus.

 

Du er i 89ers kendt som ”Ham med de stramme bukser”, Kan du beskrive din tøjstil?

Haha, jeg vil lige for en god ordensskyld starte ud med at nævne at de ”stramme bukser” ikke var så stramme, som flere giver udtryk for. Men jeg ved ikke om jeg, som sådan har en helt bestemt tøjstil, det er i hvert fald ikke noget jeg tænker over – jeg går egentligt bare i det tøj, som jeg syntes er fedt.

 

Hvad er det bedste ved at være en del af AaB 89ers?

Det bedste ved at være en del af AaB 89ers er at jeg får lov at dyrke den sport jeg elsker på højt niveau, omringet af folk som har de samme tanker og mål for holdet, som jeg selv har. Og så har jeg nogle fantastiske venner og holdkammerater i AaB 89ers, som tog imod Andreas og jeg med åbne arme og hurtigt gjorde os til en del af fællesskabet.

 

Hvorfor er Football den bedste sport i verden?

Der er mange ting, der gør at football er den bedste sport i verden, men intensiteten, alt den teknik, som skal finpudses over så meget træning, blandet sammen med den fysiske del i denne klare kontaktsport, er for mig nogle af de helt store grunde til det er verdens bedste sport. Og derudover får man et helt andet forhold til holdkammerater end i mange andre sportsgrene, man går fra at se det som et hold man er en del af, til at se det som en stor familie. De bedste venner jeg har, er nogen jeg har spillet amerikansk fodbold med.

Hvad forventer du af 2017 sæsonen?

Jeg forventer en sæson med endnu mere personlig udvikling end de sidste 2 sæsoner har budt på, jeg håber på fortsat at holde mig skadesfri og så forventer jeg en sæson med bedre resultater end i år, det vil sige endnu en sæson med en slutspilsplads, men hvor vi ikke ryger ud i første runde!