Navn: Lucas Simonsen

Alder: 17
Hold i 2017: U19
Antal år du har spillet: 5 år
Position: Runningback
Yndlings NFL hold: Houston Texas

Hvorfor begyndte du at spille amerikansk fodbold?

En af mine venner og jeg havde længe snakket om at starte til amerikansk fodbold, jeg blev dog en smule skeptisk inden vi første gang tog til træning. Så viste min ven mig et par klip fra tv serien Blue Mountain State, som er en ungdoms serie som omhandler et fiktivt collegehold fra USA. Efter at have set de klip, var jeg fuldstændig solgt. Da jeg begyndte var jeg ikke i særlig god form, men jeg havde stadig mulighed for at være med, hvilket har forbedret min form markant.

Du har været en fast del af trænerstaben til vores indendørs ungdomstræning, hvordan vil du beskrive den oplevelse? 

Jeg elsker at lære fra mig og jeg elsker at have med folk at gøre. Efter jeg kom hjem fra et år i USA spurgte jeg ungdomsansvarlig Thomas Zinck om klubben kunne bruge min hjælp til forskellige aktiviteter. Vi blev enige om jeg kunne være en fast del af trænerteamet til vores indendørs træninger i offseason.
Det har være utroligt lærerigt og spændende at deltage som træner i disse træninger. Derudover har jeg nydt at se så mange nye spillere, som ønsker prøve amerikansk fodbold.

Hvad er dine forventninger til 2017 sæsonen, nu hvor du rykker op på U19 holdet?

 

Jeg tror at vi på U19 holdet får en rigtig god sæson. Der kommer nye spillere til holdet fra vores u16 hold, så vores spillertrup ser rigtig god ud. Vi har masser af talent på holdet, så vi skal bare udnytte vores potentiale og arbejde på at forbedre os, så skal vi nok vinde en masse kampe! Viljen til at vinde er der og vores sammenhold kan ingen ødelægge.

Kan du beskrive dit år på High School? Både oplevelsen som helhed og det at spille football i USA?

I skoleåret 2015/2016 gik jeg på en lille high school i staten Nebraska. Nebraska er en rigtig ”Farmer state” så det var nogle store og stærke spillere jeg spillede med og i mod. Selvom vi ikke spillede i den bedste række havde vi et rigtigt godt hold. Faktisk havde min coach danske rødder, idet hans far var dansker, så vi fik hurtigt en gensidig forståelse og det hjalp min udvikling godt på vej. Jeg prøvede en flere forskellige pladser – i DK spillede jeg linjemand/TE, men i USA var jeg ikke stor nok til dette, så jeg endte med at spille Runningback. Vores OL var ekstrem god og bestod af 120 kg drenge som kunne åbne nogle huller til mig.

Jeg spillede ligeledes baseball og basketball i USA – det var en super fed oplevelse at være i USA som jeg vil anbefale til andre

Hvornår er det fedest at spille amerikansk fodbold?

Efter jeg er begyndt at spille runningback er det fedeste helt klart når en modspiller jagter en, men blokeres solidt af en af mine holdkammerater – det ansigtsudtryk de kommer med når de bliver ramt uden at have set den komme, er guld værd-

Hvem er dit forbillede indenfor football? 

Mit forbillede er klar JJ Watt fra Houston Texans, jeg er en stor Houston Texans fan og JJ Wat er bare en ekstremt dygtig og dominerende spiller. Han er samtidig en spiller som gør mange gode ting for syge og fattige børn i området, hvorfor han er et stort forbillede for mig!

Hvad vil du gerne opnå som football spiller?

Jeg drømmer om at komme tilbage til USA og coache football. Jeg vil rigtig gerne ende som Head coach for et High School hold, som jeg selv spillede på. Jeg havde et rigtig godt forhold til min gamle Head coach og håber at kunne være det samme forbillede og kammerat til andre spillere.

Hvad er det bedste ved at være en del af AaB 89ers? 

Det er helt klart det sammenhold vi har i klubben. Der er aldrig nogle som er alene eller bliver svigtet. Man er ikke bare en del af et football hold, man er en del af et stort venskab.                                            

Hvorfor er amerikansk fodbold verdens bedste sport?
Det er den bedste sport fordi amerikansk fodbold er den eneste sport hvor der er plads til alle. Et hold kan ikke kun bestå af små hurtige spillere, som i almindelig fodbold. Hvis et amerikansk fodbold ikke har nogle store og tungere drenge, så fungerer holdet ikke.

Det er altså en sport for store og små, som gennem sammenhold og hårdt arbejde kan skabe store resultater.