Historisk aftale sender National Ligaen i Dansk Amerikansk Fodbold på TV, når sæsonen bliver sparket i gang april/maj 2021. En aftale med den nye danske sportskanal, SPORT LIVE, betyder at udvalgte grundspilskampe fra National Ligaen, vil blive vist live på kanalen lørdag aften, samtidig med at også semifinalerne og Mermaid Bowl den 9. oktober kan ses på SPORT LIVE. De resterende kampe streames med Allan Rokkedahl i front, og sendes live på AFI, ligesom 2020 sæsonen.

Denne aftale er et kæmpe skridt for football Danmark, og for at promovere sporten i Danmark.

”Det er et stort skridt for dansk amerikansk fodbold, og vi er enormt stolte af denne aftale. Den betyder, at mange flere danskere nu kan se kampe fra den øverste hylde i Danmark, og det er vi selvfølgelig enormt glade for. Selvom aftalen som udgangspunkt kun vedrører National Ligaen, så er en af målsætningerne for at indgå aftalen, at den er med til at skabe mere synlighed og derigennem vækst, for amerikansk fodbold generelt i Danmark”, siger Lars Carlsen, Direktør for DAFF (Dansk Amerikansk Fodbold Forbund).

SPORT LIVE har været i luften i halvandet år og kan ses i godt 250.000 husstande. Kanalen distribueres gennem Canal Digital, Waoo, YouSee og Stofa samt en lang række antenneforeninger.

Også hos SPORT LIVE er der stor begejstring for aftalen: ”Amerikansk fodbold er en meget populær sport – også i Danmark. Vi glæder os til at sende kampe fra National Ligaen på SPORT LIVE. Vi tror på, at vi i samarbejde kan løfte National Ligaen og amerikansk fodbold i Danmark til næste niveau, og skabe mere synlighed for sporten herhjemme” siger Flemming Kjellerup, direktør for SPORT LIVE.

SPORT LIVE havde 5.000 abonnenter ved starten i august 2019 og er således vokset kraftigt. Kanalens erklærede mål er at sende fra ”al den danske idræt som fortjener at komme på tv.” Udover dansk idræt sender SPORT LIVE masser af hestevæddeløb.

Siden starten har SPORT LIVE sendt fra over 30 forskellige sportsgrene – så forskellige som curling, billard, boksning, bordtennis, kvindefodbold, kajakpolo, mountainbike, motorsport og meget andet.

Hvordan kan du se football i dit TV?

SPORT LIVE har indgået distributionsaftaler med YouSee (bland-selv), Canal Digital (sportspakken), Waoo (grundpakken) og Stofa (vælg-selv).

Antenneforeninger kan også købe SPORT LIVE enten direkte eller igennem en af de distributører, SPORT LIVE samarbejder med.

Hvornår er der football tilbage igen?

National Ligaen tager hul på forårssæsonen og kampen om Mermaid Bowl efter planen i starten af maj 2021, og her vil du for første gang kunne følge en udvalgt kamp fra runden live på SPORT LIVE. De resterende kampe, vil som hidtil kunne ses live på American Football International.