Navn: Thomas Ringgaard Petersen

Alder: 22
Hold i 2017: 89ers NL
Antal år du har spillet: 6
Position: LB
Yndlings NFL hold: Philadelphia Eagles
Beskæftigelse: Studerer medicin kandidat
Hvorfor startede du med at spille amerikansk fodbold?

Det var en nyopstartet ting i Ringkøbing Eagles, som det engang hed. Mine storebrødre og mange af deres venner spillede det, så selvfølgelige skulle jeg også prøve. Vi havde ikke de bedste faciliteter men havde alle sammen det til fælles, at vi synes det var sjovt og hyggede os med det. Men jeg vil nok mene, at jeg først ”rigtigt” spillede football da jeg kom til Herning Hawks, ca. da jeg startede i gymnasiet. Senere til Aalborg 89ers i forbindelse med uddannelse.

Hvordan var det at være tilbage på fuld styrke, efter at have siddet ude det meste af 2015 sæsonen?

Det har været fantastisk. Jeg kunne deltage i alle preseason træninger, landsholdet i sommerferien og spillet 10 kampe. Knæene er kun blevet stærkere i løbet af sæsonen og jeg ser frem til en hel offseason med styrketræning, for at komme ud med fuld hammer næste sæson.

Du er i 2016 sæsonen noteret til at have 79 tacklinger, heraf 31 solo tacklinger, 2 forced fumbles og 7 Tackles for loss? Kan du sætte ord på din sæson?

Mine personligee målsætninger for 2016 var at spille hele sæsonen og etablere mig som en stabil starter på MLB på vores defense. Jeg føler jeg har opnået de ting. Jeg så gerne, at jeg havde haft en bedre sæson på stat-linjen, men det er småting, som nok skal komme i takt med træning af det tekniske, styrke og forståelse af playbooken som et samlet defense.

Defense har i 2016 sæsonen spillet bedre og bedre. Hvad vurderer du ligger til grund for dette?

Man kan og skal ikke undervurdere den indsats, som vores nye DC Jukka Ryesgaard har lagt i det her defense. Vi har arbejdet fokuseret og målrettet helt tilbage fra vinter træningerne på at få lavet en kultur på vores forsvar, der kommer til at bære os langt. Derudover hjælper det, når man har en flok holdkammerater der er villige til at ligge en større indsats i forberedelse til kampene, bruge timer i styrkelokalet og komme til træning. Vi har en meget lys fremtid på 89ers forsvar.

Du er på holdet kendt som en spiller der altid giver sig 100 % både til kamp og til træning, hvad motiverer dig til at give den fuld gas?

Hvis ikke vi giver den 100 % hele tiden, spilder vi hinandens tid. Jeg forventer af mine holdkammerater, at de gør deres bedste, for på den måde at gøre mig bedre, så jeg vil da selvfølgelig gøre hvad jeg kan, for at gengælde det. Når det så er sagt, er venskabet man får med nogle af spillerne så fedt, at det altid er en fornøjelse at dukke op og have det sjovt med hinanden.

Til dagligt læser du medicin, hvordan hænger football livet sammen med studielivet?

Jeg forsøger altid at prioritere football højt. Det kan nogle gange være svært at få til at hænge sammen, når der kun er 24 timer i døgnet, men i virkeligheden er timerne til træning og i træningscenteret med drengene en nødvendighed for at holde gejsten oppe.

Hvilke forventninger har du til 2017 sæsonen? Både forventninger til dig selv og til holdet.

I 2017 skal jeg med på landsholdet og spille EM kvalifikation på hjemmebane. Det er helt klart min personlige forventning. På klubplan er det at komme til alle træninger (såfremt omstændighederne er til det) og hjælpe mine holdkammerater med at blive bedre. Vi skal i playoffs igen i næste sæson, og denne gang skal vi ikke ud i wilcard kampen.

Hvad er det bedste ved at være en del af AaB 89ers?

Der er altid plads. Lige meget hvor dårlig dagen har været eller hvor skidt det går i baglandet, er der altid en klub med nogle gode mennesker, der er med på at have det sjovt og gøre hinanden bedre.

Hvad er din største football oplevelse?

At spille wildcard kamp mod Amager i år. Jeg har aldrig været i playoffs før og spillede måske min bedste kamp nogensinde i den playoff kamp. Flere af dem.

Hvorfor er amerikansk fodbold den bedste sport i verdenen?

Det kræver 11 mand på banen der alle skal præstere, for at være succesfuld. Med alle de timer vi ligger i forberedelse, træning og kamp, danner man nogle fede venskaber, der strækker sig langt udover sporten