Navn: Lasse Grønborg Christensen
Alder: 22
Hold i 2017: NL
Erfaring: 6 år
Position: CB/FS
Yndlings NFL hold: Chargers
Beskæftigelse: Studerer sociologi på 5. semester, med job som bartender.

Hvorfor Amerikansk fodbold frem for andre sportsgrene?

Amerikansk fodbold er en meget specialiseret sport, hvor få spillere på banen kan og skal udfører ens opgaver – der er derfor plads til alle, så længe der arbejdes for at optimere egne evner i at udføre netop denne opgave.

Alle spillere har derfor en vigtig rolle, da ikke mange på holdet kan udføre netop deres opgave. Det er denne specialisering der er tiltrækkende for mig, da jeg har mulighed for at teste og forbedre mit spil, på meget konkret vis. Jeg går op i at spille min position godt, hvorfor træning i selv de mindste detaljer er noget jeg nyder. Denne nødvendige sans for detalje har jeg endnu ikke oplevet i andre spotsgrene.

Specialiseringen medfører desuden et behov for stor tillid, mellem mine holdkammerater og jeg. Jeg skal have tillid til, at mine holdkammerater udfører deres opgave bedst muligt, og de skal have tillid til at jeg gør mit – om det er spillere i min positions gruppe, de andre defensive spillere eller spillerne fra offense, som jeg sjældent er på banen med, har ingen betydning. Dette er igen noget jeg ikke har oplevet i andre sportsgrene, hvor enkelte spillere ofte kan afgøre en kamps udfald.

Du har i 2016 sæsonen haft din første sæson som coach for vores u19 hold, beskriv den oplevelse?Det har været meget spændende for mig at prøve, da jeg ved at jeg vil være træner, når jeg engang er færdig med at spille selv. Jeg fik ansvaret for DBs, en meget talentfuld og atletisk gruppe, som dog manglede sans for detaljen. En del af dem er dygtige atleter, som gør de spiller positionen godt, på det niveau de er på nu – jeg har derfor haft muligheden for at udfordre dem, så de forhåbentlig kan være kampafgørende på u19, og senere blive dygtige senior spillere.

Gennem træningerne har spillerne også udfordret mig, ved at stille spørgsmål til teknikker og træningen generelt. De har derfor tvunget mig til konstant at tænke over det at spille DB, hvilket har udviklet mit eget spil, da jeg skulle tænke anderledes og refleksiv over det at spille DB – hertil min egen måde.
Igennem de seneste sæsoner har du oplevet mere og mere spilletid, kan du beskrive din udvikling som spiller?

Jeg kom til Aalborg, efter at have spillet i Herning, en mindre klub, i 4 år, hvor jeg selv følte mit niveau var højt. Det blev hurtigt pillet fra mig, da jeg kom her til. Selvtilliden dalede, og det er stadig noget jeg arbejder med. Selvom jeg ikke har haft den samme selvtillid i mit spil, er jeg ikke i tvivl om at jeg er bedre, end da jeg spillede i Herning. Det har resulteret i mere spilletid, som jeg naturligvis er glad for. Jeg syntes dog stadig at jeg kan bidrage med meget mere, særligt efter denne sæson, hvor jeg ikke har haft den indflydelse på kampene som jeg ville. Så selvom jeg har set mere spilletid og er blevet bedre, er der stadig meget jeg kan arbejde med – særligt en mere aggressiv spille stil, for at have en større indvirkning, og mere selvtillid på banen.

Du har spillet både safety og corner i denne sæson, hvilken posititon føler du passer bedst til dig?

Jeg føler at jeg passer bedre som safety, end cornerback. Jeg føler stadig jeg mangler tid, til at finde på plads som safety – jeg er i år blevet rykket meget rundt af coaches, hvor jeg på et tidspunkt skiftede position fra uge til uge. Det har været nødvendigt, men har også gjort min tilpasning som safety svær. Med det sagt så tror jeg, at jeg som safety har bedre mulighed for at udnytte styrken i mit spil, nemlig det taktiske element.

Men som det står nu ser jeg hverken mig selv som corner eller safety, men mere som defensive back. Det er op til coaches hvor jeg skal spille, og så må jeg træne imod at udfører den opgave jeg bliver givet, så godt som jeg kan.

Hvis du skulle fremhæve en af dine spillemæssige kvaliteter, hvad ville det så være?

Som nævnt, ser jeg det taktiske, som der jeg kan gøre en forskel. Jeg forsøger at forberede mig til hver modstander bedst muligt, for måske at være et skridt foran. Men det er ikke nok at være forberedt, hvis man ikke kan bruge det. Jeg forsøger derfor at tilpasse min spillestil til det jeg ser på film, så jeg har mulighed for at bidrage mest muligt på banen. Tilpasningen kan være en ændring af teknik, allignment eller mindset, for at jeg har bedst mulighed for at lave et spil.

Så det er ikke interceptions eller store hits, som er min force – i stedet er det de taktiske forberedelser, som ligger foran de store spil, hvor jeg er bedst. Så skal jeg fremadrettet være bedre til at konverterer forberedelse til store spil.

Hvad er det bedste ved at være en del af AaB 89ers?

Fællesskabet og pladsen til at dyrke en mere eller mindre professionel tilgang til sporten.

Sammenholdet i 89ers er helt fantastisk, og jeg har på kort til fået meget nære venner i klubben. Særligt sammenholdet på defense er for mig vigtigt, hvor vi har det godt med hinanden både på og udenfor banen. Når det går mindre godt er vi gode til at holde hinanden op på de aftale vi har lavet. Vi løfter hinanden, hvis enkelte spillere, eller hele defense, ikke spiller op til niveau.

89ers er en meget seriøs klub, hvor humøret er højt, og der bliver støttet op omkring fællesskabet. Vi forventer meget af hinanden, og de fleste har en seriøs tilgang til sporten, trods fuldtids arbejde og studier.

Hvorfor er Football den bedste sport i verden?

Der er så mange forskellige elementer i sporten. Det taktise, de hårde tacklinger, de lange løb og de flotte catches. Der er noget for alle, om man er til det fysisk hårde i spillet eller et 50 yards field goal. Så man kan både spille og se sporten med mange forskellige synsvinkler.

Hvad forventer du af 2017 sæsonen?

Jeg forventer at vi som hold slår fast at vi hører til i slutspillet, hvor jeg ser os lige udenfor top 3. Vi har meget ungt talent, og vi har rykket os rigtig meget op til denne sæson. Jeg forventer at alle kommer tilbage hurtigere, stærkere og ikke mindst sultne efter mere, når vi mødes igen efter vinter pausen. Vi startede denne sæson langsomt ud, så jeg tror på vi kan levere en bedre record næste år, og forhåbentlig med mindst én sejr i slutspillet. Men vi må ikke miste sulten, da der er mange gode hold, som ligesom os er under stor udvikling.