Navn: Jukka Kleinnibbelink Rysgaard
Alder: 25
Hold i 2017: Aab 89ers Senior, U17 Landsholdet, Senior Landsholdet
Erfaring: 8 år som spiller 6 år som coach.
Position i 89ers: Defensive coordinator.
Yndlings NFL hold: Tennessee Titans

Du har været vidt omkring når det gælder amerikansk fodbold. Kan du beskrive dit forløb med football?

Thisted Brewers (2008-2011):
– Næstformand
– Spiller U16 og Senior
– Træner: DC, HC, STC både U16 og Senior

Aarhus Tigers (2011):
– Spiller Senior
– U16 træner

Augustana University (2011-2015)
– Defensive Scout Player of the year 2011

U17 Landholdet (present)
– DB Coach

U19 Landsholdet (2009)
– Sølv til Nordisk Mesterskab 2009

Senior Landsholdet (2011-present)
– Winner of 4 Helmet Tournament 2012
– LB Træner samt Assistant Special Team Coordinator

 

2016 var din hele sæson som træner i AaB 89ers, kan du beskrive hvordan du har oplevet sæsonen?

2016 var en sæson hvor football Danmark ikke havde de store forventninger til 89ers, hvor jeg dog som træner havde store forventninger til holdet, fordi jeg kunne se et stort potentiale blandt spillerne og trænerne. Dog manglede spillerne blot lidt hjælp til at indse hvor gode spillerne var, samt hvor meget bedre endnu holdet kunne og kan blive. Denne indseelses process er dog rigtig godt igang.

Holdet har taget godt imod mig og min football filosofi og jeg føler at holdet har rykket sig lige fra da vi startede med playbook install i Januar til nederlaget i kvartfinalen som markerede enden for 2016 sænonen. Fremgangen i 89ers skyldes at spillerne er dedikeret og villige til at lære nye ting, men det skyldes også den lyst og kræligheden til sporten og det fænomenale sammenhold og kammeratskab som flurerer i hele klubben. Jeg er utrolig stolt af hvordan spillerne har taget mit system til sig, samt hvordan de er villige til at presse sig selv på og udenfor banen til at blive bedre football spillere. Jeg kan til tider være en hård, højlydt og ærlig træner fordi jeg går så meget op i at spillerne kan blive succesfylde som muligt, men jeg er stolt af hvordan spillerne har givet mig feedback, samt hvordan vi hele tiden snakker om hvordan vi som et hold kan blive bedre. Som hold har vi overrasket alle i år og vi har vist hele football Danmark at 89ers er på vej tilbage til det top 4 hold de kontinuerligt var nogle år tilbage.

Din sidste tid som spiller blev tilbragt i USA på Augustana University kan du beskrive hvordan det er at spille football i USA.

At spille football i USA var utroligt stort for mig, og det var en drøm som gik i opflydelse. Det er helt specielt at være en del af et hold på over 100 spillere, med fuldtids trænere, træninger 4-5 gange om ugen, styrketræning tidligt om morgen inden man skal i skole, 2-3 taktik møder om dagen, lange busture på over 9 timer, at vores kampe blev sendt på TV samt det tætte kammeratskab man danner efter så mange intense træningstimer man bruger sammen er noget man ikke oplever mange steder. Det var helt specielt at spille med og imod spillerne som nu er i NFL, samt have NFL scouts komme til træning fordi ens hold kammerat var så dygtigt. Det var fantastisk at spille football i sportens oprindelsesland hvor alle spillerne omkring en havde spillet football siden de var ganske små.

Hvilke af dine erfaringer fra USA har du taget med ind i trænergerningen i AaB 89ers.

Måden hvorpå trænerne forberedte os på de kommende kampen var helt i top og noget jeg forsøger at videregive til mine spillere. Modstandernes kampe, profiler, deres meste brugte formationer, de spil de kørte mest af den enkelte formation, osv var brydt ned til os som spillere. Dernæst trænede vi vores game plan dag efter dag, så når game day kom var vi forbedredte og trænerne havde givet os redskaberne til at være successfulde. At sætte mine spillere op til success er det jeg hele tiden forsøg, fordi jeg er der for deres skyld. Det betyder alt for mig at se dem være successfulde, og derfor er det min opgave at forberede dem så godt som muligt og klæde dem så godt som jeg kan.

Kan du beskrive din coaching stil?

Jeg er en meget engageret, højlydt og ærlig træner. Du kan helt sikkert høre når jeg er tilstede. Jeg går meget op i at få italesat spillernes opgaver så de er klar over hvad deres 1/11 er. Derudover går jeg meget op i at tilgodese spillernes læringstile: visuel, audiativ, taktil, osv da jeg ved at alle lære forskelligt. Fx tegner jeg modstandernes spill op så spillerne visuelt kan se dem, samt går vi modstandernes spil igennem så alle ved hvad de skal. Jeg går meget op i at være ærlige overfor spillerne samt at spillerne altid kan være ærlige overfor mig, da det er spillerne som vinder kampe og blot er min opgave at give dem redskaberne til at være successfulde.

Hvad har det betydet for dig at begge dine brødre, Marco og Timmi også er aktive inden for Football i Danmark?

Det har betydet alt for mig at vi som brødre har kunne samles omkring amerikansk football. At være 3 brødre så aldermæssig tæt på hinanden har ledt til mange slåskampe da vi var yngre, derudover skulle vi altid konkurrere imod hinanden, hvilket ofte ledte til splid og selvfølgelig flere slåskampe. Amerikansk football har virklelig bragt os sammen som brødre, og vi har motiveret hinaden til at blive endnu bedre football spillere og trænere. Det er helt specielt at spille side og om side med sine brødre, men at repræsentere det danske landshold og synge national sangen sammen med mine brødre er det største jeg har prøvet i mit liv.

I 2016 debuterede du som landstræner først som DB coach for u17 landsholdet men også som LB coach på seniorlandsholdet – Kan du beskrive de oplevelser det har medbragt?

Siden jeg startede med at spille amerikansk har jeg også ageret som træner i sporten. Derfor at få lov til at være træner på landsholdet er en kæmpe ære for mig. At jeg får lov til at arbejde med landets bedste football spillere, og at jeg får lov til at videre give min erfaring og være med til at gøre dem til bedre football spillere er noget jeg virklig sætter pris på. Derudover er det en kæmpe fornøjelse at samarbejde med så dygtige og kompetente trænere omkring et fællesmål.

Hvilke forventninger har du til 2017 sæsonen?

I 2017 bliver 89ers et hold som alle vil holde øje med, samt forberede sig meget grundigt imod da vi kommer ud endnu stærkere end sidste år. 89ers bliver et hold som kommer til at gå rigtig langt i 2017!

Hvad er din største football oplevelse?

At repræsentere det danske landshold og synge den danske national sang sammen med mine brødre og nære venner, mens mine forældre står på lægterne og holder deres hånd på hjertet er det største øjeblik i mit liv. Derudover at tilkæmpe mig et athletic scholarship på Augsutana var en kæmpe ære og noget jeg er ekstremt stolt over.

Hvilke mål arbejder du for at opnå som træner?

Jeg arbejde konstant på at udvide mit eget repertoire som træner, samt hele tiden hjælpe mine spillere til at være successfulde ved at udvide deres repertoire og give dem så meget feedback som muligt. Derudover arbejder jeg for at udbrede amerikansk football i danmark, da det er den bedste sport i verden.

Hvorfor er Football den bedste sport i verden?

Amerikansk football er den bedste sport i verden fordi sporten er inbegrebet af samarbejde, taktik og fysik. Kæden er kun så stærk som det svageste led, så hvis du ikke gør din 1/11 så bliver det en lang dag på kontoreret. Netop det at man er så afhængige af hinanden skaber en hel exceptionel holdånd og fællesskabsfølelse. Derudover, er der ikke kun en måde at spille amerikansk football på, der er talrige taktiske overvejelser hvilket hele tiden bliver udviklet på og forbedret. Derfor skal man også være en cognitiv god football spiller, men det fysiske kan virkelig også give en’ en fordel. Netop fysisk træning er noget jeg brænder utroligt meget for, og at man kan se en direkte overførbarhed af ens hårde arbejde i styrketræningslokalet til football banen er noget jeg er meget fascineret af.

Hvad er det bedste ved at være en del i AaB 89ers?

89ers kærlighed for football og det helt specielle kammeratskab som udmunder i netop denne kærlighed er det bedste ved 89ers. Den lyst og glæde som altid er til stede skaber et miljø som er helt specielt at være en del af.