Navn: Elias Høgh

Erfaring: 1,5-2
Position: OL/DL
Hold i 2017: U-19
Yndlings NFL hold: Jeg er fan af at se hold blive kørt over! Jeg er ikke som sådan fan af et bestemt hold.

Du har spillet på vores u16 hold i to sæsoner, Hvad syntes du om sporten og klubben?

At spille Amerikansk fodbold er noget af det fedeste jeg nogensinde har prøvet. Jeg var fuldstændig hooked af sporten, fra første gang jeg iførte mig shoulderpads og hjelm. Jeg er bidt af sporten, men også af det sammenhold der er på et amerikansk fodboldhold. Ligeledes er sammenholdet på tværs af årgangene med til at gøre det fedt at være en del af.

Hvad fik dig til at begynde til amerikansk fodbold?

Jeg har tidligere spillet håndbold, men manglede et mere fysisk udfordrende element. Derudover oprettede Shrek (Til daglig kendt som Kenneth Nielson) et flag football valgfag på vores skole. Jeg syntes det var super sjovt og måtte bare prøve the real deal.

Kan du beskrive det bedste play du har lavet?

Det spil som jeg selv husker bedst, er et screen spil. Jeg kommer godt ned af banen og får lagt et solidt block på en meget mindre modsspiller, som fik sig en bette flyvetur. Det er nok det spil jeg huske som det fedeste!

Du blev til afslutningsfesten kåret som den u16 spiller, der arbejder hårdest og går mest til stålet. Hvad motiverer dig?

Det som motiverer mig allermest, er det sammenhold vi har internt i klubben og på vores hold. Jeg vil ikke svigte mine holdkammerater ved kun at give mig 50%. Derfor giver jeg den automatisk en ekstra skalle, når jeg kæmper sammen med andre om at nå et fælles mål!

Hvad vil du gerne opnå med amerikansk fodbold?

Jeg vil meget gerne fortsætte min udvikling! Jeg skal til at i gang med min 3. Sæson, som ligeledes bliver den første som U19. Derudover ønsker jeg at bibeholde de venskaber som skabes gennem amerikanskfodbold.

Kan du beskrive sammenholdet internt på u16 holdet? Og forholdet til jeres trænere?

Sammenholdet på U16 holdet er fantastisk. Amerikansk fodbold er en sport hvor sammenholdet er en vigtig faktor for succes. Spillet afhænger af vi kan samarbejde og regne med at alle udfører deres opgave! Trænerne er med til at skabe sammenhold på holdet, gennem deres engagement i spillerne.

Næste år skal du spille u19, hvad er dine forventninger til det?

Jeg tror det bliver hårdt, men ekstremt fedt! Jeg har været med til en enkelt kamp med U19 holdet i 2016 sæsonen, hvilket klart var den hårdeste kamp jeg har spillet. Men jeg glæde mig samtidig til udfordringen i at møde større og dygtigere modstandere. Jeg tror på det er med til at udvikle mig til at blive en bedre spiller.

Hvorfor er amerikansk fodbold den bedste sport?

Amerikansk fodbold er den bedste sport i verdenen da den forbinder en fysisk udfordrende sport med et unikt sammenhold.

Hvad er det bedste ved at være end del af AaB 89ers.

Den fælles passion for sporten, sammenholdet og engagementet i den enkelte spiller.