AaB 89ers stifter IFAF Aalborg!

Det internationale forbund for amerikansk fodbold har hidtil været splittet i to grupperinger, som begge mener de er det rigtige forbund. Blandt mange klubber er der et ønske om, at de to skulle ligge stridighederne på hylden, og samle sig til et forbund.

I AaB 89ers øjnes der dog en helt anden løsning. Da de to eksisterende udgaver af IFAF længe har haft en barnlig omgang ”Min far er stærkere end din far” kørende, har vi i AaB 89ers valgt at tage teten og nu er det vores tur til at være det rigtige IFAF.

Det er dermed med stolthed og glæde, at vi kan meddele, at på den konstituerende generalforsamling i dag d. 1. april 2017 er Thomas Thomsen valgt som formand, mens Thomas Zinck er udnævnt som formand for officiating commitee, for det netop stiftede IFAF Aalborg.

Allerede nu har nationerne Taiwan, Liechtenstein, Vatikan Staten, Øst-Timor, Andorra, Mikronesien, Ecuador og Nigeria meldt sig under fanerne hos IFAF Aalborg.

Netop udnævnte formand Thomas Thomsen udtaler til 89ers.dk:

Vi mener ikke at to internationale forbund er tilstrækkeligt, hvis alle lande fremadrettet skal dyrke amerikansk fodbold. Vi har derfor i de sidste måneder arbejdet dybt seriøst med potentielle medlemslande.”

Formanden fortsætter

Vi har mødt utrolig god opbakning. I folkemunde går vi allerede under navnet IFAF Nordens Paris, hvilket vi ser som utroligt positivt. Når vi har styr på de nye medlemslande, så vil jeg arbejde på nye retningslinjer omkring tilladte uniformer. Fremadrettet er det kun game jerseys leveret af Fjellräven, som kan accepteres

Her fremhæver Thomas Thomsen især Nigerias rolle. Igennem en koordineret mailkampagne, og velvilligheden fra en gruppe prinser, har de sikret det økonomiske fundament for IFAF Aalborg. Dette gør, at IFAF Aalborg inden for kort tid regner med at kunne præsentere både U19 og Senior VM turneringer.

 

Som nyudnævnt head of officiating har Thomas Zinck udset sig nogle kerneområder, der skal gøres op med. ”Min primære målsætning med at tiltræde som head of officiating er at bringe overbuilt facemasks og tinted visors tilbage. Det er faktisk mine vigtigste mål at opnå

Thomas Zinck understreger, at denne holdning ikke er påvirket af, at han to måneder forinden havde investeret i to nye mega-seje facemasks og tre sorte visors.

Thomas Zinck fortæller om at han allerede er gået i gang med at skrive på en ny regelbog og fortæller at det fremadrettet vil give 15 yards straf i begyndelsen af hvert drive, hvis et hold har spillere, som ikke bærer det glamourøse bicep band, samt der fremadrettet ikke kan kaldes Offensive pass interference på et one hand catch.

Det forventes også at dommerne går tilbage til hvide knickers, da er vi sikre på alle har et par!

 

Følg med i de kommende dage, hvor vi håber at kunne løfte sløret for blandt andet internationale turneringer, stadionplaner, tilmeldingsgebyrer og nogle nye komplicerede transfer regler.