Med støtte fra DIF og DGI’s foreningspulje kan AaB 89ers nu mere målrettet tilbyde amerikansk fodbold til unge mennesker i hele Nordjylland.

AaB 89ers i Aalborg har fået bevilget 67.500 kroner i støtte fra DIF og DGI’s foreningspulje. Med bevillingen kan AaB 89ers nu tilbyde, at skoler og ungdomsuddannelser kan komme og prøve amerikansk fodbold. Målet er at få flere unge mennesker i hele Nordjylland til at dyrke en sport ,hvor der er plads til alle 

Mette Dahl Thellufsen, som både sidder i bestyrelsen og i rekrutteringsudvalget, ser især frem til at AaB 89ers kan tilbyde undervisning i amerikansk fodbold:

”Takket være DIF og DGI’s foreningspulje kan vi tilbyde, at unge i udskolingen og på ungdomsuddannelser kan prøve amerikansk fodbold igennem deres uddannelse. Støtten gør at vi har kunnet indkøbe noget af det nyeste udstyr på markedet, og dermed sikre at der er ordentligt udstyr til alle, og alle kan prøve sporten på lige vilkår. Derudover, gør støtten også at vi kan sikre at vi kan have vores frivillige til at stå til rådighed i skolernes og uddannelsernes almindelige undervisningstid.”

I AaB 89ers glæder cheftræneren Jakob Zinck og klubbens medlemmer sig over at kunne komme i gang med projektet – og forhåbentlig byde velkommen til en masse nye ansigter i foreningen.

”Målet er at vi får en masse unge i Nordjylland ud at prøve vores fantastiske sport, hvor vi har plads til alle. Forhåbentligt gør det, at vi får en masse nye medlemmer, der alle kommer til at opleve det fantastiske sammenhold vi har i amerikansk fodbold. En sport hvor man som individ er utrolig afhængig af kollektivet, og at man finder plads til alle størrelser. Støtten sikre, at vi kan tilbyde det nyeste udstyr, og at vi har kompetente personer til at stå og undervise de unge, når de kommer både som led i deres uddannelse, og forhåbentligt også som fremtidige medlemmer af AaB 89ers.”

Støtter foreningsidrætten med 44 mio. kr. årligt

AaB 89ers har modtaget bevillingen på 67.500 kroner fra DIF og DGI’s foreningspulje, der årligt uddeler ca. 44 mio. kr. til projekter i idrætsforeninger. DIF og DGI’s foreningspulje kan støtte lokale projekter i idrætsforeninger, f.eks. til medlemsrekruttering, udvikling af nye aktiviteter eller løft af trænerkompetencer. Fra puljen kan der søges op til 300.000 kr., men langt størstedelen af puljens bevillinger ligger mellem 10.000 og 30.000 kr.

 

Puljens midler kommer fra de såkaldte ’Spillehalsmidler’, som Venstre, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og SF har afsat til lokalforeningspuljer til støtte for det frivillige foreningsliv i Danmark.

 

Om DIF og DGI’s foreningspulje

  •         Alle idrætsforeninger kan ansøge puljen
  •         Puljen ansøges via Centralt ForeningsRegister på www.medlemstal.dk
  •         Mere information og retningslinjer for puljen findes på DIF og DGI’s hjemmesider

 

Kontakt:

Mette Dahl Thellufsen, kasserer, AaB 89ers

mette@89ers.dk, 40 28 31 57